✔Snelle levering ✔Goede service ✔Exclusieve producten

Vazen

Filters

Diameter
Hoogte
Inhoud
Kleur
Materiaal
Merk
Vorm

Vazen zijn leuk decoratiemateriaal. Je kunt een vaas op verschillende plekken neerzetten om bijvoorbeeld een leegte op te vullen. Zet een vaas bijvoorbeeld op de vensterbank, tafel of kast. Een grote vaas kun je ook mooi op de grond zetten. Sommige vazen hoef je niet perse te vullen met bloemen omdat ze van zichzelf al kunstwerken zijn.

Bloemenvaas

Een bloemenvaas is een vaas die het beste tot zijn recht komt met daarin bloemen. Dit hoeven niet perse verse bloemen te zijn. Zo kun je ook een heel mooi boeket maken met kunstbloemen of gedroogde bloemen. Maar denk ook aan grassoorten, graan of riet. De kleur van het boeket is ook bepalend voor het soort vaas. Een druk boeket past meestal goed bij een egale of rustige bloemenvaas. Wanneer het boeket wat rustiger en eentoniger is, kan een bloemenvaas met een patroontje heel leuk zijn.

Vaas van glas of keramiek?

Vazen zijn er van verschillende soorten materiaal. Zo is glas een heel bekend materiaal voor een vaas. Er zijn glazen vazen die gemaakt zijn van doorzichtig glas. Maar er zijn ook vazen die gemaakt zijn van gekleurd glas. Vazen die van keramiek zijn gemaakt, zijn niet doorzichtig. Vaak hebben ze mooie kleuren en structuur.

Klein vaasje

In een klein vaasje kun je geen groot boeket zetten. Een klein vaasje is leuk om kleine bloemetjes of één grote bloem in te doen. Kleine vaasjes zijn heel leuk als decoratie op een decoratieschaal of in combinatie met andere woondecoratie. Combineer een klein vaasje eens met een olielamp, waxinelichtjeshouder of een klein bloempotje.