✔Snelle levering ✔Goede service ✔Exclusieve producten

Help, mijn cake komt niet uit de vorm!

Je hebt zo je best gedaan om een heerlijke cake te bakken. En dan is hij gaar, komt hij half uit de vorm. Of zoals in een Nordic Ware bakvorm, komen de lijnen helemaal niet mooi naar voren. Balen! Hoe kun je nou zoveel mogelijk voorkomen dat je cake blijft plakken aan de vorm? Wij geven je handige tips!

  1. Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit bakvorm hebt. Wanneer je bakvorm geen goede kwaliteit heeft, of hij is al wat ouder, kan de non-stick laag slecht zijn. Hierdoor blijft je cake plakken aan de bodem of wand van je cakevorm. Goede bakblikken hebben vaak een goede non-stick laag en blijven deze ook langer behouden.
  2. Vet de vorm goed in met boter of bakspray. Met bakspray kun je elk hoekje en gaatje bereiken van de cakevorm. Heb je geen bakspray? Gebruik dan een beetje gesmolten boter en smeer dit goed uit met een bakkwast.
Nordic Ware mooi uit bakvorm krijgen
  1. Bij vormen van Nordic Ware, zoals de Wildflower Loaf Pan, zijn vaak erg gedetailleerd. Door de vorm met bloem, cacao of paneermeel te bestuiven, blijven deze vormen vaak beter behouden. Dit bestuiven doe je na het invetten van het bakblik. Het overige bloem, cacao of paneermeel klop je uit de vorm door hem op zijn kop te houden. Bij het lossen van de cake zul je zien dan de vormen beter en strakker in de cake zitten.
  2. Bij een recht cakeblik, kun je een stuk bakpapier in de vorm leggen. Knip het stuk bakpapier op maat, zodat zoveel mogelijk van de bodem bedekt is. Vet de overige delen van de vorm, die niet bedekt zijn met bakpapier, wel nog even in. Als de cake klaar is kun je de cake nu makkelijk uit de vorm halen.
  3. Laat de cake 10 minuutjes in de vorm afkoelen. Doordat de cake heel heet is, is hij wat slapper waardoor hij makkelijker scheurt. Maak eventueel de randjes met een kunststof mes los.

Hopelijk komt met deze tips, je cake wel mooi uit de vorm. Het toverwoord is en blijft toch: invetten! Goed invetten, de juiste bakvorm en een hoop liefde om de lekkerste en mooiste cakes te bakken. Kijk voor heerlijke cakemixen eens op de website van Molen Mulder Pot – Kropswolde. Ruime keuze en ambachtelijk geproduceerd. Veel succes en veel plezier!