✔Snelle levering ✔Goede service ✔Exclusieve producten

Geurblokjes

Wat zijn Geurblokjes?

Geurblokjes zijn lekker ruikende blokjes in verschillende geuren. Geurblokjes komen van oorsprong uit Marokko en heten daar ook wel amberblokjes. Deze naam heeft het blokje te danken aan een bepaald ingrediënt. Amber is een wasachtig product, afkomstig uit een potvis. Dit zit in de originele Marokkaanse geurblokjes.

Tegenwoordig worden geurblokjes niet gemaakt van amber. Daarom heten ze vaak ook geen amberblokjes meer. De meeste geurblokjes worden gemaakt van bijenwas of andere soorten natuurlijke wassoorten. Voor de verschillende geuren worden er essentiële oliën toegevoegd.

Hoe gebruik ik Geurblokjes?

Je kunt geurblokjes op verschillende manieren gebruiken. Met de meeste manieren gebruik je ze als luchtverfrisser of huisparfum. Hieronder vind je verschillende manieren hoe je het geurblokje kunt toepassen in huis:

  • Doe een geurblokjes in een zakje en hang in de kast.
  • Rasp een beetje van het geurblokje en zuig het op met de stofzuiger. Zo ruikt je huis heerlijk na het stofzuigen.
  • Leg een blokje in een schaaltje in huis, bijvoorbeeld de wc.
  • Smelt een stukje van het geurblokje in een oliebrander, om zo de hele kamer lekker te laten ruiken.
  • Wrijf met het blokje over je huid, voor een natuurlijke parfumgeur.
  • Leg het geurblokje in een schaaltje in de auto voor een heerlijk ruikende auto. Let er wel op dat het blokje kan smelten als de auto warm wordt.
Zoals je kunt lezen is het geurblokje heel veelzijdig. Door verschillende geuren af te wisselen, ruikt het altijd lekker in huis.

Extra Tips voor gebruik van Amberblokjes

Een amberblokje gaat heel lang mee en geeft nog lang haar geur af. Toch kan het zijn dat na verloop van tijd het amberblokje minder gaat geuren. Rasp dan een beetje van het geurblokje af met een klein raspje. Zo komt de geur weer opnieuw vrij en kun je langer van het blokje genieten.

Verspreidt de geur zich niet zo goed in je kamer? Leg het geurblokje dan in een schaaltje op de verwarming. Door warmte komen de geuren beter vrij. Ook kan je het blokje in een oliebrander leggen met daaronder een brandend waxinelichtje.